Eigen Recepten

Dikbrood van Stadsbakkerij De Dikke

Volgens het recept van Thijs Edelenbos (Brood&Leckers)...
Dikbrood is een ovenheerlijk brood. Een prachtige structuur met een knapperige korst. Door het toegevoegde dikbier in combinatie met een lang rijpproces van 14 uur geeft dit brood zijn unieke smaak.

Wijkse Bollen

Willem bakt al 35 jaar op Oudejaarsdag thuis de oliebollen...
Zijn zoons nemen nu deze traditie over, inclusief het recept. Alleen, daar waar Willem in plaats van water altijd een paar flesjes Belgisch bier aan het beslag toevoegde, voegen zij nu een paar flesjes Dikke Donder toe.
Je blijft oliebollen eten...

Eendeborst

Jos kookt al jaren met de Dikke: de Wijkse Dikke voor mooie vissauzen. Maar dit seizoen een saus voor de eendeborst op basis van de Dikke Donder.

Ingrediënten saus
  • 500 ml vleesfond
  • Italiaanse kruidenmix
  • 2 plakjes kruidkoek (fijngehakt)
  • 1 flesje Dikke Donder

    Kook de vleesfond in met de kruidenmix tot de helft en zeef het vocht. Voeg de Dikke Donder toe en kook verder in tot wederom de helft. Maak de saus met de kruidkoek lobbig.
Fuse
Copyright
© Coöperatieve Stadsbrouwerij De Dikke